این پله ها از لحاظ وزن، سنگین ترین و از لحاظ قیمت نیز گران ترین نوع از انواع پله برقی ها هستند. پله برقی نیمه تجاریاین نوع پله برقی معمولا در ساختمان هایی به کار برده می شود که در بیشتر اوقات شبانه روز، مورد استفاده عموم مردم قرار می گیرد. این نوع از پله برقی های نیمه تجاری معمولا در بیرون از ساختمان نصب می شوند یعنی در پل های عابر پیاده، ایستگاه های دورافتاده مترو و… کاربرد دارند. پله برقی های تجاری معمولا برای ساختمان هایی به کار برده می شوند که مجموع ساعات کاری آنها در شبانه روز، کمتر از ۱۲ ساعت بوده و همچنین ترافیک جمعیت ناگهانی وجود نداشته باشد و تقریبا میزان ترافیک در آن محل یکنواخت است.
در سال ۱۸۵۹ فردی به نام «ناتان ایمز» در امریکا، پله برقی را تحت عنوان پله های گردان اختراع کرد. در ابتدای کار وسیله ای جذاب و تفریحی بود تا اینکه در سال ۱۹۲۰ تجارت پله های متحرک آغاز و در فروشگاه های بزرگ در امریکا نصب شدند و از سال ۱۹۳۰ به بعد نیز وارد صنعت کشورهای دیگر از جمله ژاپن شد. امروزه در بسیاری از فروشگاههای چند طبقه، مراکز تجاری و هتلهایی که بیش از یک طبقه لابی دارند، شاهد استفاده از پله برقیها هستیم. اصولاً ساختمانهایی که مجموع ساعات کاری آنها کمتر از ۱۲ ساعت در روز است و ترافیک جمعیت در طول روز به صورت یکنواخت توزیع میشود باید از پله برقیهای تجاری استفاده کنند. نوع بعدی چیدمان چیدمان پله برقی در چند طبقه به روش موازی می باشد.
در طول مسیر خرپا، این چرخها در حداکثر فاصله نسبت بهم قرار گرفته اند که باعث می شود تا هر پله نسبت به پله قبله زاویه ۹۰ درجه این سایت را مرور کنید ایجاد کند. دز قسمت بالا و پائین مسیر، این چرخها به یکدیگر نزدیک می شوند بنابر این چرخهای جلو و عقبی پله تقریبا در یک امتداد قرار می گیرند. این امر باعث می شود تا پله ها بصورت صفحات تختی در کنار هم قرار گیرند. بنابراین بسادگی می توانند طی حرکت دریک مسیر حلقوی به مبدا بازگردند. هدایتگر ها، پله ها را از مسیر زیرین خرپا عبور می دهند تا دوباره به ابتدای مسیر برگردند. در اینجا فاصله چرخهای هدایتگر از هم بیشتر شده و باعث می شوند تا سطح پله دوباره بصورت یک پله با زاویه قائمه در آید.
- شما همچنین می توانید با شخصی سفر کنید که هنگام سوار شدن بر پله برقی بازوی شما را بگیرد.
- منتها برای سفارش به جای تمرکز صرف بر مبلغ نهایی به سرعت عملکرد و ایمنی کار فکر کنید.
- پله برقی های مختلف معمولاً در ساختمانهایی استفاده میشوند که جابجایی تعداد زیادی از افراد مورد نیاز است، مانند مراکز خرید، فرودگاهها، سیستمهای حمل و نقل، سالنهای نمایشگاه، هتلها، سالنها، ساختمانهای عمومی و غیره.
- مبتلایان به حمام هراسی میترسند به سادگی در حضور یک شیب یا مجموعهای از پلهها قرار بگیرند، حتی اگر از آنها انتظار بالا رفتن یا پایین آمدن نباشد.
- مخلوق او، در نمایشگاه سال 1900 پاریس ارائه شد که موفق به کسب جایزه اول گردید.
- این امر به دلیل رفتار مسافران – که عمدتاً ناشی از ترس سقوط میباشد- در هنگام پیاده و سوار شدن پلهبرقی میباشد.
در صورت رعایت قانون بازگذاشتن سمت چپ برای راهروندگان در پله برقی، این پلهها میتوانند جابهجایی بسیار سریع افراد را میسر کنند. از این مدل پله برقی در مکان هایی هم چون پل های عابر پیاده، قسمت های غیر اصلی ایستگاه مترو و به طور کلی در مکان های خارج از ساختمان که از پوشش کامل برخوردارند استفاده می شود. از آن جایی که این گونه پله برقی ها در کلیه ساعات شبانه روز استفاده می شود به ارتفاع توجهی نشده است و دارای زاویه ۳۰ یا ۳۵ درجه می باشند.
پله برقی وسیله ای است که برای جابجایی افراد استفاده میشود، از پله های مستقل و به هم پیوسته تشکیل شده که حالت افقی دارد و برای بالا و پایین رفتن افراد به کار میرود. – شعاع انحنای سازه اصلی پلهبرقی و دستگیره در بالا ۲۵۰ میلیمتر و در پائین حداقل ۱۵۰ میلیمتر است، البته بهتر است این شعاع در بالا و پائین ۲۵۰ میلیمتر باشد. پلهبرقیهایی آسانتر مورد استفاده مسـافرین قرار میگیرند که از نظرچـیدمان بتوانند مسافر را با طی کوتاهترین مسـافت به پایین (مکان آغازین) برگردانند. اما مقایسه ظـرفیت واقعی جابهجایی مسـافران در پلهبرقی با ظرفیت جابهجایی محاسـبه شده مطابق با تصویر (۳) این واقعیـت را مینمایاند که هر چه سرعت حرکت پلهبرقی بیشتر میشود فاصله بین ظرفیت جابهجایی واقـعی و محاسبه شده نیز بیشـتر است. برای یادگیری صفر تا صد این حوزه به آموزش جامع نصب و نگهداری پله برقی نماتک مراجعه کنید.
سیستم ترکز (Tracks)
توضیحات در مورد پله برقی سهند بالابر آسیا سهند بالابر آسیا
خرپا شامل دو چرخ محرک است که یکسری پله تاشو را بصورت یک حلقه پیوسته به حرکت در می آورند. خرپا همچنین مجهز به حفاظ و دو نوار دستگیره است که با سرعتی هماهنگ با سرعت حرکت پله ها حرکت می کنند. طراحی انواع پله برقی ها بستگی به الزامات فیزیکی، مکان نصب، میزان رفت وآمد، نکات ایمنی و زیبایی نحوه نصب آن دارد. همچنین در طراحی پله های برقی باید توانایی زیر ساخت های آن در جهت اندازه گیری میزان پشتیبانی و امنیت آن در نظر گرفته شود. طراحان و متخصصان نصب این نوع پله ها در فرایند ساخت آن همچنین میزان ترافیک انسانی و بیشترین مسیر رفت و آمد را باید در نظر بگیرند.
پله برقی ها بیشترین ظرفیت جا به جایی عمودی را در بین دستگاه های مشابه نظیر آسانسور دارا می باشند . استفاده از این وسیله در اماکن عمومی ، مترو ها و … عمومیت دارد.در اماکن عمومی می توان هدایت جمعیت را به سمت طبقات بالاتر با استراتژی خاصی به عهده پله برقی ها گذاشت . بسیاری از طبقات بالایی مراکز تجاری به دلیل عدم وجود پله برقی با تردد کمتری رو به رو هستند . امروزه به رغم قیمت اولیه بالای پله برقی ، حتی در مراکز تجاری دو طبقه نیز استفاده از پله برقی رایج می باشد . خود پله ها جامد بوده و بصورت یکپارچه و طی عملیات دایکاست از جنس آلومینیوم ساخته می شوند.
تا همین چند دهه قبل کمتر کسی در مورد پله برقی ها چیزی شنیده بود اما امروزه استفاده از آن ها تا حدی فراگیر شده که همه با آن آشنایی دارند و میدانند چگونه باید از یک پله برقی استفاده کنند. این دستگاه نوعی چرخه تکرارشونده از پلههای در گردش است، که در آن شاهد قرار گیری پلههای بازگشتی در زیر پلههای بالایی هستید. هرگز از گردگیر های کناره ها در گوشه های پائین پله برقی برای پاک کردن کفش استفاده نکنید. هرگز روی پله های پله برقی راه نروید و به تابلو های هشدار دهنده و علایم توجه نمائید. البته در ساختمان های مسکونی خاص در قسمت عمومی قابل استفاده می باشد.
لامپ تعیین حدود پله برقی
پله برقی ها طوری طراحی می شوند که در صورت وقوع هرگونه حادثه یا شرایط بحرانی، بتوان آن ها را متوقف کرد. کمی بعدتر مهندسان به منظور بهبود کارایی، تغییراتی در شکل ظاهری و نحوه کارکرد پله برقی ایجاد کردند. این ساختاری است که از نرده پله برقی حمایت میکند و میتواند از فلز، پانل ساندویچ یا شیشه ساخته شود. اکثر سازندگان پله برقی از ترمز های زبانه ای استفاده می کنند اما طبق بررسی های انجام شده ترمزهای مغناطیس دائم مدار بسته، عملکرد بهتری داشته اند. مطابق با استاندارد اروپایی EN115 کمترین فواصل بین دستگیرهها تا دیوارهها و موانع کناری و همچنین ارتفاع بالاسری باید مطابق شکل روبرو باشد. این در حالی است که اکثر شرکتهای سازنده پلهبرقی ها را فقط با دو زاویه °30 و °35 میسازند.